Afspraken – Huisartsenpraktijk Bijstra – Ermelo
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Bijstra
Julianalaan 27a 3851 RA
Ermelo

Afspraken

Huisarts

De spreekuren bij de huisartsen zijn op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u van 8:00 tot 10:00 bellen met de assistente. De assistente informeert altijd naar uw hulpvraag, zodat wij u zo goed mogelijk kunnen helpen.

U kunt worden gezien door de huisarts op het spreekuur van 8:00 tot 10:00 uur en van 14:00 tot 16:00 uur. Daarnaast zijn er elke dag spoedplekken, die alleen op de dag zelf worden ingevuld na telefonisch contact met de assistente. U kunt telefonisch een afspraak maken met de assistente of zelf een afspraak inplannen via het patiënten portaal. We houden 15 minuten aan per consult. Heeft u meer dan 1 klacht, neemt u dan telefonisch contact met de assistente voor het inplannen van uw afspraak.

Huisbezoek

Mocht u fysiek niet in staat zijn om naar het gewone spreekuur te komen, dan kan de huisarts ook een huisbezoek afleggen. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of vervoer hebben om naar het spreekuur te komen. Voor het aanvragen van een huisboek kunt u bellen van 08:00 tot 10.00. Tussen 11:15 en 12:30 uur legt de huisarts visites af.

Assistente

De spreekuren bij de assistentes zijn ook op afspraak. Bij de assistente kunt u terecht voor handelingen zoals bloeddruk meten, oren uitspuiten, injecties toedienen, maken van uitstrijkjes, hechtingen verwijderen en een hartfilmpje.

Bij een verdenking op een blaasontsteking kunt u de ochtendurine voor 10:00 uur bij de assistente inleveren.

Praktijkondersteuner Somatiek (POH-S)

Bij de POH kunt u een afspraak maken voor uw controle. De POH werkt allround en is opgeleid om patiënten met longproblematiek, diabetes, chronische nierschade en hart- en vaatziekten te zien. Daarnaast geeft zij coaching bij het stoppen met roken, waarvoor zij staat geregistreerd in het kwaliteitsregister.

Praktijkondersteuner ouderen (POH-ouderen)

De POH-ouderen komt bij kwetsbare ouderen op huisbezoek. Naast dat zij ouderen bezoekt, kan je bij haar terecht voor osteoporose- en voedingsspreekuur. Wilt u meer weten, neemt u dan contact op met de praktijk.

Praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ)

Voor de begeleiding van mensen met psychische klachten hebben wij een praktijkondersteuner GGZ. U kunt bij haar terecht in overleg met de huisarts.

‘Niet- verschijnen regeling’

Het is voor de huisartsenpraktijk erg vervelend als een patiënt niet op een afspraak verschijnt. Dit betekent tijdverlies en omzetderving voor de huisarts. Daarbij is het erg vervelend dat op dat moment niemand anders kan worden geholpen. In de praktijk willen wij het aantal niet- nagekomen afspraken terugdringen en misgelopen inkomsten compenseren, daarom geldt er sinds 1 juli 2016 een ‘niet- verschijnen regeling’.

Wanneer wij met u een afspraak hebben gemaakt dan rekenen wij op uw komst. Mocht u onverwacht verhinderd zijn, dan dient deze afspraak tenminste 24 uur voor aanvang afgezegd te worden. Is uw afspraak niet tijdig afgezegd, of verschijnt u zonder bericht niet op de afspraak, dan brengen wij het consult in rekening. De eerste keer niet, maar de tweede keer wel. U krijgt dan van ons een nota thuis gestuurd.

Het ‘niet- verschijnen regeling’ is vastgesteld op € 15,- voor een consult en € 25,- voor een dubbel consult. Consulten bij onze praktijkondersteuner somatiek (POH-S) zijn vaak enkele consulten en bij onze praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) zijn altijd een dubbel consult. Dit bedrag is opgebouwd uit de kosten van een regulier consult plus de gebruikelijke buitengerechtelijke incassokosten.

Deze rekening wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed en dient u zelf te betalen.