Afspraken – Huisartsenpraktijk Bijstra – Ermelo
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Bijstra
Julianalaan 27a 3851 RA
Ermelo

Afspraken

De spreekuren bij de huisartsen en assistentes zijn op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u van 8.00 tot 10.00 bellen met de assistente. De assistente informeert altijd naar uw hulpvraag, zodat wij u zo goed mogelijk kunnen helpen. Voor een afspraak wordt 10 minuten gereserveerd. Heeft u meer tijd nodig of zijn er meer vragen te bespreken, verzoeken wij u dit aan te geven bij de assistente. Zij kan dan meer tijd inplannen, zodat iedereen zoveel mogelijk op tijd geholpen kan worden.

Huisbezoek

Mocht u fysiek niet in staat zijn om naar het gewone spreekuur te komen, dan kan de huisarts ook een huisbezoek afleggen. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of vervoer hebben om naar het spreekuur te komen. Voor het aanvragen van een huisboek kunt u bellen van 08.00 tot 10.00.

Assistenten spreekuur

Bij de assistente kunt u terecht voor handelingen zoals bloeddruk meten, oren uitspuiten, injecties toedienen, maken van uitstrijkjes en hechtingen verwijderen. U maakt hier een afspraak voor.

Bij een verdenking op een blaasontsteking kunt u de ochtendurine voor 10:00 bij de assistente inleveren.

‘Niet- verschijnen regeling’

Het is voor de huisartsenpraktijk erg vervelend als een patiënt niet op een afspraak verschijnt. Dit betekent tijdverlies en omzetderving voor de huisarts. Daarbij is het erg vervelend dat op dat moment niemand anders kan worden geholpen. In de praktijk willen wij het aantal niet- nagekomen afspraken terugdringen en misgelopen inkomsten compenseren, daarom geldt er sinds 1 juli 2016 een ‘niet- verschijnen regeling’.

Wanneer wij met u een afspraak hebben gemaakt dan rekenen wij op uw komst. Mocht u onverwacht verhinderd zijn, dan dient deze afspraak tenminste 24 uur voor aanvang afgezegd te worden. Is uw afspraak niet tijdig afgezegd, of verschijnt u zonder bericht niet op de afspraak, dan brengen wij het consult in rekening. De eerste keer niet, maar de tweede keer wel. U krijgt dan van ons een nota thuis gestuurd.

Het ‘niet- verschijnen regeling’ is vastgesteld op € 15,- voor een consult en € 25,- voor een dubbel consult. Consulten bij onze praktijkondersteuner somatiek (POH-S) zijn vaak enkele consulten en bij onze praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) zijn altijd een dubbel consult. Dit bedrag is opgebouwd uit de kosten van een regulier consult plus de gebruikelijke buitengerechtelijke incassokosten.

Deze rekening wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed en dient u zelf te betalen.