Griepprik zonder indicatie? – Huisartsenpraktijk Bijstra – Ermelo
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Bijstra
Julianalaan 27a 3851 RA
Ermelo

Griepprik zonder indicatie?

Jonge, gezonde mensen hebben de griepprik eigenlijk niet nodig, omdat het voor hen niet gevaarlijk is om de griep door te maken. Sommige mensen willen echter toch graag de griepprik halen, bijvoorbeeld omdat ze niet het risico willen lopen dat ze twee weken uitvallen op hun werk. Bedenk goed dat de griepprik alleen beschermt tegen het echte griepvirus. De griepprik beschermt niet tegen allerlei verkoudheidsvirussen. Ook van die virussen kun je koorts krijgen en flink ziek worden.

Als u toch de griepprik wilt halen, kan dat. Maar daar zijn wel kosten aan verbonden. U betaalt bij de huisartsenpraktijk 25 euro voor het maken van het recept en het injecteren. Bij de apotheek betaalt u de kosten van het vaccin zelf.

Als u de assistente belt, kan zij een recept voor u naar de apotheek sturen en alvast een afspraak inplannen voor het zetten van de griepprik. U haalt de griepspuit dan op bij de apotheek en neemt deze mee naar de afspraak. Daar betaalt u de assistente en injecteren wij de griepspuit. Neemt u het geld alstublieft contant en gepast mee. U kunt ook bij ons pinnen.

Als u de griepprik nodig hebt, omdat uw werkgever wil dat u gevaccineerd wordt, dan hoort uw werkgever dat te regelen op het werk.

LET OP: Anders dan in voorgaande jaren, moet u zich aanmelden, als u wilt dat wij op uw eigen kosten de griepprik voor u bestellen. U moet dat ook doen, als bij ons al bekend is dat u jaarlijks de griepprik wilt halen. U kunt dat doen op  info@huisartsenpraktijkbijstra.nl